De soorten grafstenen en hun onderhoud

[vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”De soorten grafstenen en hun onderhoud” margin_design_tab_text=””][/ultimate_heading][us_single_image image=”26″ size=”full” align=”center” css=”.vc_custom_1476617333620{padding-top: 20px !important;}”][vc_empty_space][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Er bestaan vele soorten grafstenen met allemaal hun eigen onderhoud. De stenen verschillen niet alleen in uiterlijk, materiaal, kleur en structuur maar verschillen ook in de mate van onderhoud dat vereist is. Wij vertellen u welke stenen er zijn en waar u aan moet denken bij het onderhouden van de verschillende soorten stenen.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][us_single_image image=”1398″ size=”medium” align=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Soorten grafstenen en onderhoud: Granieten grafstenen

Graniet is een natuursteen. Graniet ontstaat wanneer magma ondergronds stolt. De verschillende soorten mineralen waar deze natuursteen uit bestaat bepalen ook de kleur van de grafsteen. Dit betekent dat ieder granieten grafsteen 100% uniek is. Een aantal voordelen van een granieten grafsteen is dat het graniet een uithardingsproces heeft van soms wel duizenden jaren. Dit betekent dat de steen keihard en krasbestendig is. Graniet heeft echter ook een aantal nadelen. Zo kan het vochtgevoelig zijn. Hier hoeft u zich echter geen zorgen om te maken wanneer u een granieten grafsteen van hoogwaardig kwaliteit aanschaft.

Soorten grafstenen en onderhoud: Grafstenen van versteend hout

Wanneer we spreken over ‘versteend hout’ dan hebben we het over hout dat bestaat uit fossiel hout. Hierin zijn alle organische materialen vervangen door bepaalde mineralen terwijl de structuur van het hout behouden wordt. Het is als het ware een ‘proces van verstening’. Dit proces gebeurt hedendaags in een laboratorium en is binnen een aantal dagen voltooid. Een groot voordeel van versteend hout is dat het zeer weerbestendig is. Ieder stuk is eveneens helemaal uniek. Bij het kopen van een grafsteen van versteend hout is het ook van belang dat het een product is van hoge kwaliteit. Hiermee bent u ervan verzekerd dat u niet voor verrassingen achteraf komt te staan en zal de grafsteen eeuwig meegaan.

Soorten grafstenen en onderhoud: Basalt grafstenen

Een basalt steen ontstaan door de stolling van lava. Basalt is meestal zwart en bestaat uit verschillende kleine kristallen. Basalt kan echter ook in verschillende kleuren worden geleverd. De kleuren worden dan aangepast door de toevoeging van bepaalde mineralen. Basalt steen is vooral erg duurzaam en sterk. Het is ook bestendig tegen verschillende soorten weersomstandigheden en heeft een strakke uitstraling. Een nadeel van basalt steen kan zijn dat het wat krasgevoelig is. Maar als u de steen koopt bij een deskundig en betrouwbare leverancier hoeft u zich hier geen zorgen om te maken.

De stenen van AB Grafstenen

Bij AB Grafstenen vindt u allerlei verschillende soorten grafstenen. Van granieten grafstenen tot grafstenen van versteend hout of glas. Wanneer u bij ons een steen besteld bent u verzekerd van de hoogst mogelijke kwaliteit en komt u ook niet voor verrassingen achteraf te staan. Wij plaatsen de grafzerken zelf.  Zo bent u ervan verzekerd dat het door u gekozen grafmonument, overeenkomstig met alle voorwaarden van de begraafplaats wordt geplaatst.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven