Wat komt er kijken bij het regelen van een grafsteen of urn?

[vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Een grafsteen kopen”][/ultimate_heading][us_single_image image=”26″ size=”full” align=”center” css=”.vc_custom_1476617333620{padding-top: 20px !important;}”][vc_empty_space][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Bij het regelen van een begrafenis of crematie komt veel kijken. Vaak staat uw hoofd er niet naar om met al deze praktische zaken bezig te zijn. Terwijl u met veel verdriet en emoties bezig bent moet u in een korte periode veel regelen. Voor de uitvaart dient u van alles te regelen, maar ook na de uitvaart, zoals een grafsteen of urn. Wij helpen u graag.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][us_single_image image=”1417″ size=”medium” align=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space][us_gallery ids=”1207,1195,1062,1023,658,313″ columns=”6″][vc_empty_space][vc_column_text]Naast zaken als een digitale nalatenschap, het opzetten van lidmaatschappen, verzekeringen en rekeningen, een testament en het verkopen van een woning zult u ook nog na moeten denken over de urn of de juiste grafsteen. Een urn of grafmonument kunt u zelf regelen. Wij noemen hier onder de verschillende mogelijkheden. Uw uitvaartverzorger kan u adviseren over mogelijkheden en leveranciers in de buurt, maar vaak ligt de prijs dan iets hoger. Wij bestellen de grafsteen voor u, waardoor de prijs wat lager uitvalt.

Wanneer u kiest voor een crematie, is het belangrijk om na te denken over de bestemming van de as. Bij een begrafenis is het regelen van een grafsteen een belangrijke taak. Lees over de mogelijkheden.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][us_gallery ids=”1311,1310,1255,1258,1181,1179″ columns=”6″][vc_empty_space][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Grafmonument

Er zijn veel verschillende typen grafmonumenten en gedenktekens. Meestal bestaat een grafmonument uit twee delen: staand (ook wel grafsteen genoemd) en liggend (de grafzerk die het graf bedekt). Het gehele grafmonument noemt men ook wel eens ‘gedenkteken’. Een gedenkteken kan ook op een andere plek staan dan op het graf, bijvoorbeeld op de plek waar iemand is overleden.

De keuze in grafmonumenten is gelukkig ruim. Dit biedt u als nabestaande de gelegenheid om een bijzonder gedenkteken te laten ontwerpen voor uw overleden dierbare. Mooie voorbeelden van een grafmonument zijn een persoonlijke tekst in een klassiek marmeren steen, een bronzen beeld of een sculptuur in glas. Een persoonlijke tekst zou kunnen beginnen met ‘ter herinnering aan’ en ‘ter ere van ‘.

Wat kunt u verwachten van een enkel grafmonument?

Wat kunt u verwachten van een dubbel grafmonument?

Hier vindt u meer informatie over de kosten van grafstenen[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Regels Grafmonument

Goed is om te weten dat er voor grafmonumenten wettelijke regels gelden. Het materiaal moet bijvoorbeeld lang meegaan en er mogen geen scherpe punten aan zitten. Ook aan de afmeting van het monument zitten regels verbonden. Alle regels en voorwaarden verschillen per gemeente. U kunt dit meestal opvragen bij de begraafplaats. Uiteraard informeren wij u graag.

Urnenmonument

Ook op een urnengraf wordt vaak een klein gedenkmonument geplaatst: een urnenmonument of sierurn. Hierin hebben we ook verschillende mogelijkheden, zodat u altijd de mooiste herinnering heeft aan uw overleden dierbare.

Wat kunt u verwachten van een urnmonument?

Wat kunt u verwachten van een sierurn?

Wij hopen u met deze informatie duidelijkheid te hebben gegeven. Heeft u vragen of wilt u graag met ons in contact komen om een grafmonument of urn te bespreken? Neem dan contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven